4. fejezet

2011.08.24. 18:37

Karácsonyi buli

 

Hermione készséggel követte volna az aurorokat egyedül is, ám Draco mindenképp vele akart menni.

-          Menj haza! Percy velem akar beszélni. Nem veled! Bocsánat, ez bunkó, tudom, de egyedül is el tudom intézni…

Így, mikor Draco elment, egyedül őrlődhetett azon, vajon mit akarhat Percy. Remélte, hogy nem hitte el azt a marhaságot, amit Vitrol írt a cikkeiben.  De mi van, ha mégis? Totál bestresszelt, hogy Percy esetleg elhihetett valamit. Nem először fordulna elő. Hisz régen Harryt is meggyanúsította minden marhasággal. Stresszelt. Végig a hoppanálás alatt és a Minisztériumi folyósokon is csak félelmet, sőt, dühöt érzett. Mi lesz, ha Azkabanba zárják? Ahogy elhaladt, hallotta, amint két nő beszélgetett az egyik mellékfolyosón. Benézett és legrosszabb rémálma valósult meg. Egy békaképű, csupa rózsaszín nő és egy jóval magasabb, szőke nő álltak és beszélgettek.

-          Na, ne…

-          Mi történt, kisasszony? – kérdezte az egyik auror.

-          Van magának két olyan ismerőse, akik képesek lennének tönkretenni az életét, ha összefognának?

-          Az ex-nejem és az ex-szeretőm…

-          El tudja képzelni, milyen lehet, ha ezt a kettőt együtt látná valahol?

A jelek szerint a férfi megértette. Homlokráncolva ment tovább és gondolataiba merült. Úgy öt perc múlva megszólalt:

-          A nejem és a szeretőm?

Apróbb fáziskésés. Végre elérték Percy irodáját.

-          Kisasszony, mi kint maradunk.

Azzal belépett az irodába.

-          Szia, Hermione! Végre ide értél… Annyit szeretnék mondani, hogy vigyázz magadra…

És ezzel elkezdődött. Percy különböző indokokkal magával cipelte őt olyan helyekre, ahol gazdag, okos emberekkel találkozhatott, csak azért, hogy egyedül Rita cikke írjon róla rosszat. Míg a többi újság csupa jót ír. Mint egy nagyzási hóbortban szenvedő házőrző kutya, úgy ügetett a nyomában mindenhova. Bemutatta befolyásos embereknek és interjúkat készíttetett vele. Semmi nem segített, az ügynökség forgalma egy csapásra megszűnt.  Az adósságok nőttek, és Hermionét egyedül a Harryéknél tartott vacsora mentette meg a depressziótól. Ahova Dracóval megy. Két napja nem beszéltek. Kapott még egy hatalmas bonbont, egy  csokor rózsát és egy halom levelet. Nem tudta, miért nem válaszol. Aztán egy nap meggyőzte magát, hogy válaszoljon. Most is épp a férfira gondolt, mikor megszakították gondolatmenetét.

-          Mikor mehetek haza, Hermione? – kérdezte a lányt asszisztense, Natasha.

-          Be se kell jönnöd. A cég lassan, de biztosan tönkremegy – Az irodában levő munkatársak elcsöndesedtek. Mindenki megdöbbenve hallgatta a lány szavait.

-          De miért? Rita cikkei miatt?

-          Hát, Neville, te sem akarnál egy alkoholista Voldemort-utódnál ügyfél lenni…

-          Ez hülyeség… senki nem hisz neki!

-          De hát láthatod! Ha csak itt körül nézel. Közületek alig vannak páran, akik nem kételkednek. Natasha, Jason, Mayer, Simpson, Jordan? Egyikőtök sem hisz nekem! Nem vagyok mérges, csak megjegyeztem. Bár lehetne több eszetek is… ennyire megbízhatatlan lennék?

-          Nem arról van szó, csak nem szeretnénk, ha minket is bűntárssá nyilvánítanának… Már ha igaz, persze!

-          Ha nem tudunk valamit nagyon gyorsan kitalálni, lehúzhatjuk a rolót…

Ezen elgondolkodtak egy ideig. Egyszerre hangos cipőkopogás ütötte meg a fülüket. Valaki zihálva rohant felfelé a lépcsőkön. Kisebb puffanás, sikkantás majd egy „rohadt Merlinre” után Clair belépett a szobába.

-          Megmenekültünk! – üvöltötte.

-          MI? – Hermione nem akart hinni a fülének. Ha Clair ebből a helyzetből is talált kiutat, akkor elintéz neki egy Merlin-díjat.

-          TOM!

-          Mi van vele?

-          Az apjáé a Gringotts! Elintézheti, hogy ideküldjön koboldokat! Átnézhetik a pénzügyeket négy évre visszamenően. És akkor kiderül, hogy Rita egyben hazudott. Beszéltem Cedric-kel. Ő a Reggeli Próféta szerkesztője. Ír egy interjút Winkeyvel! Bebizonyított lesz a leitatós dolog is!

-          Na és a molesztálós?

-          Veritaserum neki! Gondoljatok bele. Az a szérum, amitől még tu…

-          …dodki is elharsogná a legféltettebb titkait – ismételte Hermione. A remény olyan halványan pislákolt fel előtte, hogy nem mert hinni benne.

-          Ez az! Tudod te!

-          Nem érünk el vele semmit.

Ebben azonban tévedett. A koboldok nem találtak rosszul számlázott fizetéseket. Az interjú megjelent a manóval, amiből kiderült, hogy kórosan depreszziós. Jason Cross, a pincér pedig vállalta, hogy Veritaserummal itassák. Bár a hatásnak nagy visszhangja volt.

-          Maga Jason Cross?

-          Igen.

-          Emlékszik maga Hermione Grangerre?

-          Igen.

-          Honnan?

-          Amilyen flörtölést azok ott levágtak azzal a pasival, az lelkileg bántott meg.

-          Lelkileg bántotta meg?

-          Igen! Kiderült, hogy van nálam jobb. Aki könnyebben bánik a nőkkel.

-          Letapizta magát Granger?

-          Nem.

-          Molesztálta?

-          Ő nem, de a csajom molesztált… Ha érti, mire gondolok – kacsintgatott.

Az újságírók hada pedig szaftos kis sztorit írt arról, hogy próbálta kiengesztelni a srác a barátnőjét.

Mindeközben, egy szőke, fekete taláros nő kisettenkedett az M.A.J.O.M Házimanó Ügynökség ajtaján és dehoppanált a Vitrols & Vitrols épülete elé. Ott beszélt pár percig egy tűsarkús nővel, majd mindketten dehoppanáltak. Egy elhagyatott épület elé értek. Az omladozó falakon a Borgin & Burkes felirat már csak alig volt kivehető a sok portól és penésztől.

-          Megjöttünk…  El kéne néhány védőbűbáj, nem? Viktor ideges lesz – mondta az alacsonyabbik, kissé aggódó hangsúllyal.

-          És? – Az előbbi csak megcsóválta fejét.

-          Homenum revelio, Repudio muglicum…

A védővarázslatok nyomán, amelyeket Hermione Granger titkárnője húzott, kékes fény derengett és lassan láthatatlan kupolává ért össze.

-          Mugliriasztó minek? Teljességgel fölösleges – sóhajtotta a másik.

-          Cave Malicium, Salvio hexia, Confundo…

-          Annyira butus vagy, te lány. Kit érdekel a drága Viktorod iránt fűződő, biztosan igaz szerelmed… - Az eddig pálcájával foglalkozó lány szemei megvillantak és dühösen megfordult.

-          Soha, soha többet ne merd úgy emlegetni Viktor Hase-t, mintha gyermeteg, kislányos szerelemet éreznék iránta! Még egy ehhez hasonló sértés, és én esküszöm, hogy…

-          Hogy? Na, hogy mi lesz?

-          Megöllek. Meg foglak ölni. Azért, amit más emberekkel tettél, ahogy Viktorról beszélsz, azért, amilyen rondán elbántál a családommal is. – A nő neki szegezte pálcáját, és fenyegető lassúsággal  megindult felé.

-          Nem mernéd… soha… Viktor megbüntetne… - A nő csak nyökögni tudott félelmében.

-          Nem érdekel. Megöllek téged. – Már csak alig egy méter választotta el őket egymástól.

-          Ne, kérlek… Natasha… ne tedd…

A magasabbik nőn már a pánik tünetei kezdtek kiütközni. Remegett mindkét lába, s mikor szólásra nyitotta a száját, csak valami halk nyekergést sikerült kicsikarnia. Háta a mögötte levő ház falának ütközött. Nem tudott tovább hátrálni.

-          Meg foglak ölni, Rita Vitrol! A sok szörnyűségért, amit tettél, nem csak másokkal, hanem a nemes Uljanova családdal is! Apámmal meg anyámmal! Megkapod végre, amit megérdemelsz. Meg fogsz halni!

 Natasha meglendítette pálcáját, ezzel ugrásra késztetve Ritát. A tűsarkak beakadtak a macskakövekbe, és Rita hosszában elterült. Megpróbált arrébb mászni, de nem sikerült neki. Natasha váratlanul gúnyosan felkacagott.

-          Megijedtél, mi? – Kegyesen megveregette Rita vállát. – Nyugi, még élsz…

Mögöttük halk nevetgélés hangzott fel.

-          Nagyon szórakoztató volt a kis előadásod, Natasha. Köszönöm… - A férfi továbbra is jeges nevetéssel konstatálta a földön fekvő Rita látványát.

-          Viktor! Szívesen tettem, hisz tudja, mennyire utálom a csúszómászókat!

-          Hogy merészelsz? – fuldokolta Rita a felháborodástól.

-          Maradj csöndben, Rita Vitrol, ha nem akarod, hogy ténylegesen rád uszítsam Natashát! – Miközben ezt mondta végig, a szőke szépség szemeibe nézett.  Úgy beszélt az alig húsz éves lányról, mint bizalmasáról. Valami őrült, belső kötődés volt kettejük között, mely nem hagyta elszakítani pillantásukat.

-          Everten Static – lőtte ki átkát Rita Natasha felé, de az már el is hárította azt.

-           Stupor, Pherecitius mangicus, Expulso! – Rita csak lövöldözte átkait, de egy sem hatott Natasha ellen, aki tekintetét még mindig Viktoréba fúrva hárította a rontásokat.

-          Bámulatosak a reflexeid, kedvesem – mondta a férfi és megsimogatta a szőkeség arcát. Natasha a kedvesem szótól elejtett két könnycseppet boldogságában.

-          Crucio! – üvöltötte Rita. Viktor hirtelen a derekánál fogva félre lökte Natashát és szemtől szembe megállt a dühöngő támadó előtt.

-          Ne merészelj főbenjáró átkot használni a jelenlétemben!

-          Hívattál! Tudni akarom, miért. És különben is, akkor használok átkokat, amikor akarok!

Natasha felháborodottan horkantott egyet az újságíró hangsúlyát hallva.

-          Beszédem van veled. Azt ígérted, hogy Hermione Granger Karácsonyig annyi problémával találja szemben magát, hogy nem tud figyelni Harry Potterre. Na, meg a kis problémájára. A folyamat már elindult, de nem tudok mit kezdeni Potterrel, míg van egy értelmes ember körülötte, aki Pszichológiát és Etológiát tanulmányozott az egyetemen.

-          Mindent  megteszek… - nyögte Rita rettegve.

-          Ajánlom is. Mert minden eddigi fáradozásom feleslegessé válik. Egy hetet kapsz! Távozhatsz…

Rita kiment a szobából és amilyen gyorsan csak tudott, nekiállt új cikke megírásához.

-          Nincs baj, Natasha. Hamarosan a Sötét Nagyúr Horcruxának lenyomata átveszi az irányítást Potter ítélőképessége fölött és beszövi az agyát. Akkor már a kiválasztott is segítségünkre lesz…

***

Hermione szemszöge:

 

Unatkozom! Egyre csak Malfoyon jár az eszem, és azon a csókon. Na, meg a fűzőbontogatáson. Ott helyben majdnem én is nekiestem a dísztalárjának. Most így visszagondolva, kissé lehet korai lett volna. Boldog vagyok! Végre semmi dolgom. Megírtam a leveleket. Rendeztem a számlákat, sőt, még főztem is! Nincs semmi, ami megzavarná a nyugalmamat.

Csöngetés. Tiszta Murphy törvénye! Oké, nem hallok semmit! Nem figyelek. Sőt, itthon sem vagyok! Még egy csöngetés. Hogy miért nem tudnak békén hagyni? Még három órám van Harryék Bulijáig! Azt hittem pihenhetek végre. Komolyan mondom, az embernek egy perc nyugta nem lehet! Menjen már haza! Nem vagyok itthon!

Még erélyesebb kopogtatás. Na, jó. Nem kell félni semmitől. Csak leátkozom a fejét, és minden el van intézve. Okés, két méter az  ajtóig. Ha addig nem csöngetsz, akkor talán megkímélem az él…

-          Anyucikád! – Hopsz, ez hangos volt.

Kecsesen és nőiesen kivágom az ajtót. Már majdnem kiüvöltöm, hogy zárva vagyok, meghaltam, nem akarok megvenni semmit, vagy akármilyen kifogást, ami elüldözné ezt a… biztosan kedves embert.

-          Ki a… Te? Mit keresel te itt? Mármint honnan tudod, hol lakom?

-          Köszönöm az udvarias fogadtatás, Grang… Hermione. – Malfoy olyan vérbeli mardekárosan felvonta szemöldökét, és az előszoba fele biccentett. – Bemehetek?

Még mindig ajtó rávágós hangulatban vagyok, de akkor miért remeg  a lábam? És miért zsugorodik a gyomrom? Legszívesebben vihognék egyet és fecsegnék neki egy sort.

-          Beszélni akartam veled… Vitrolról és rólunk. – Mély szembe nézés. Láthatatlan közelebb lépés és erre azt hiszem, száznegyvenes pulzus szám. Ez a srác meg akar ölni.

-          Nem érdekel a nő… - jelentem ki. Ami természetesen nem igaz. Igazából, perpillanat még hálás is lehetnék neki, hisz miatta találkoztam újra Dracóval.

-          Na, ennek örülök. Csak nem akarom tönkre tenni az életed. A másik pedig az, hogy szerintem kicsit elrohantuk a múltkor… khm. Nem akarjuk megbeszélni?

-          Jaj. Nagyon köszi a figyelmességedet. Édes vagy. Persze, megbeszélhetjük, de most rohanok – Ragyogó mosolyt küldök felé, miközben zavartan vihogok egyet. Kezemmel a hátam mögött levő kispárna rojtjait csavargatom egyre gyorsabban. Hogy kerültem a kanapéra? Egyáltalán hogy kerültem a nappaliba? És miért néz ilyen magabiztosan? Neki miért nincsenek ilyen tünetei? Miért nem izzad a keze és beszél össze vissza? Ja, persze. Hisz ő Draco Malfoy. Bocs.

-          Köszi – mosolyodott el. Még egy csavarás a párna rojtján.  – Ezért lehet egy kérésed.

-          Ö… BÁRMI? – „SMÁROLJ MÁR LE!” üvölteném el magam legszívesebben. Keresztbe teszem a lábam, aminek következtében idegességemben kis híján lezúgok a kanapéról.

-          Persze… - néz sejtelmesen. Tipikusan dracósan, szemöldök felvonva, sármosan, csábítóan.

-          Talán… egy kocsi? Na? – Muszáj kiderítenem a határokat. Mekkorát kérhetek?

-          Bármit, ami nem drága – nevetett Malfoy. Olyan szépen nevet. És olyan édes az arcán az a kis gödröcske, ami a szája mellett van mosolygáskor. A szeme is nevet. A szép, szürke szeme.

-          Akkor egy kávé?

-          Te meghívatod magad egy kávéra? Merész. – Mert? Valójában azt akartam mondani, hogy menjünk szobára. Az nem merész?

-          Mert? Azt mondtad, bármit. – nevetek rá tettetett lazasággal. Merlinre! Milyen nevetés volt ez? Komolyan, mint egy szamár. Remélem, nem veszi észre…

-          Én mondjuk nem erre gondoltam, de ez is megteszi…

-          Mert? Mire gondoltál? – Amint kimondom a kérdését, már meg is bánom.  Ahogy közelebb lép és pimaszul bámul a szemembe, nyilvánvalóvá válik…

-          Szerintem tudod te azt. Vagy inkább nem kéred? – Olyan közel lépett, hogy látom a szeme összes árnyalatát. Meg tudnám határozni, hogy melyik négyzetmilliméteren milyen szürke. Nem gondolhatja komolyan, hogy kérem! Milyen csaj kéri egy pasitól, hogy csókolja meg?

-          Dehogy kérem! – Kicsit felháborodottan sikerült mondani.

-          Most se? – Olyan közel lép, hogy az orrunk összeér. A szívem olyan hevesen kezd el verni, hogy én is megijedek tőle.

-          Ne…em – Ne! A hangom olyan vicces Mickey egeresen megcsuklott a mondat végén. Látom, ahogy elbizonytalanodik. Túl csökönyös vagyok? Egyáltalán miről is szól a vita?

-          De miért? – Hehee! Már nem is vagy olyan biztos magadban? Egyik szemöldökét felhúzva, kicsit száj összeszorítva mered rám. Gondolom, tanulmányozza az arcom. Vajon mit tud leolvasni róla?

-          Mert te vagy a pasi! Nem kérek olyat, hogy csókolj meg! Mégis… - Most miért kellett ezt mondanom? És miért is hagytam abba? ÚRISTEN! Igen, így egyben! Draco Malfoy épp engem csókol! Nem is akárhogyan! Úr Isten! És miért nem látok semmit? Ja, tényleg, hisz lehunytam a szemem. Na, jó, most fogok elájulni.

<center>°•. °•. °•. °•.•° .•° .•° .•°</center>

-          Bree, gyere ide, légy szíves! – kiabálta át Ginny az étkező egyik végéből.

-          Itt vagyok mögötted – szólt egy hang a nő mögött.

-          Ja! Bocsi, hogy üvöltöttem. Képzeld, jön Clair és Mione új barátja is. Most beszéltem velük. Ced merre van? Jó hírem van számára. Azt üzente Mione, hogy a barátjának van egy fia. Aki Julie-val egyidős.

-          Nagyon fog örülni. Folyton cibál, hogy neki kell a hugit pesztrálnia. De amúgy ki az új pasi? Mert Mr Tökéletesről ugye tudtunk, de Mionnak ki az új pasija?

-          Hát… Draco Malfoy?

-          Nem őt szidják Harryék folyton?

-          De, sajnos igen.

-          Akkor ez vicces menet lesz…

-          Az. Szerintem szólni kéne a pasiknak. Nem gondolod, hogy jobb, ha előre felkészültek?

-          De, lehet.

-          HAHÓ! Harry, figyeljetek egy kicsit! Van egy újdonságom számotokra…

Ginny hírére mindenki máshogy reagált.

-          Megölöm azt a kis görényt! – Ronon a féltékenységi roham tünetei kezdtek kibontakozni.

-          Ez az! Julie-nak lesz egy barátja! Megint tudok pesztrálás nélkül szórakozni! – Cedric kimondottan örült a jó hírnek.

-          Micsoda? Ezt nem hiszem el! Malfoy? Bár egész értelmes fazon… mostanában kezdem megérteni az indokait… - Most a többieken volt a megrökönyödés sora.

-          Tessék? Harry, ezt tényleg te mondtad?

-          Miért? Ha azt a feladatot kapta, hogy ölje meg Dumbledore-t, akkor feltétlen engedelmességgel végre kellett hajtania azt. Nem mondhatott nemet! Pláne nem a Nagyúrnak. Ráadásul, ha a Nagyúr helyében lettem volna, én is megpróbáltam volna megöletni az öreget. Felelőtlenség volt az igazgatótól, hogy nem számított erre.

-          Micsoda? Harry, ezt most komolyan mondod?

Harry mér nem tudta kifejteni véleményét, hisz Mione és Clair beléptek a szobába. Mögöttük Ced és Draco beszélgetett nagy nevetve, ám, amint beléptek, Dracónak lefagyott a mosoly az arcáról.

-          Meg is jöttünk. Bocsi a késésért, de meg kellett várni a fiúkat. – Clair most nézett csak körbe. Lassan tudatosult benne, hogy senki nem figyel rá, hanem mindenki a mellette álló szőke hajú férfit bámulja.

-          Khm… nos, sziasztok. Jó… újra látni benneteket. – Draco kicsit ellenszenvesen és félénken nézett körbe. Ám ekkor, mindenki meglepetésére, Harry felpattant és kezet fogott vele.

-          Jó újra látni. Gyere, van egy kis Vajsör. Szereted, igaz?

-          Harry! – Ron szikrázó szemmel szólt oda barátjának.

-          Ülj le, Ron. Majd megbeszéljük – csattant Harry hangja és kivezette Malfoyt.

-          Hát… akkor bemutatnám a páromat, Thomas Knightot. – Clair sikeresen elterelte a többiek figyelmét. Egyedül Ron markolászta a pálcáját.

-          Egyszerűen csak Tom – vigyorgott körbe Tom.

-          Ő Ron Weasley, aki kiment, az Harry Potter, bár őt biztos megismered…

-          Hallottam! – kiabált ki Harry a konyhából.

-          …Ginny Weasley, Bree Santora, Cedric Digory.

Mindenki kedvesen fogadta Tomot. Bree még egy elismerő pillantást is lövellt barátnője irányába. Miután Draco visszatért, Mione még Bree-nek is bemutatta, majd szép lassan elvegyültek a társaságban. Zed egy ideig kóválygott, mire meg merte szólítani Julie-t. Édesek voltak együtt, hamar összemelegedtek. Pár perc múlva már tökéletes mintapárként járkáltak fel és alá a házban.

-          Ced bácsi! Mesélsz nekünk? Légy szíves…

-          Jó, de csak egy rövidet. Mire vagytok kíváncsiak?

-          Mit csinált Valdemár? – kérdezte Julie nagy pislogva.

-          Az Voldemort – nevetett Zed.

-          Akkor Voldemort. Jól van. Nem tudtam… ne csúfoljatok – csöppent el a kislány orra.

-          Senki nem csúfolt – mosolygott Ced.

-          Na, de ez nem izgi. Mi volt végül Voldemorttal? – Zed információ éhesen nézett Cedricre.

-          Harry bácsi leütötte?

-          Dehogy, Julie. Elvarázsolta, hogy soha többé ne ébredjen fel.

-          …azaz megölte? – kérdezte Julie.

-          Öhm… nos, igen. Ezt is lehet mondani… - nézett zavartan. Gondolta, megkíméli őket a rémálmoktól.

-          Akkor kimondta rá a Kedavra Avadát?

-          Nem. Igazából Priori Incantatem volt…

-          Az micsoda? – Julie még a mondat végét se volt képes kivárni.

-          Most mondom.  A Priori…

-          De mi az? – türelmetlenkedett Zed is.

-          A Priori…

-          De mi aaz? – üvöltött fel Julie.

-          A priori inc…

-          Én értem,  de azt nem értem, hogy mi az a bigyó!

-          Gyerekek. Ha csöndben maradtok egy percig, akkor elmondom, mi az. – Ced csak most vette észre, hogy Julie hasa remeg az elfojtott nevetéstől.

-          Ti ez elterveztétek? Kis szörnyetegek!

-          Hehe… Egy repülő sárkánymodellel tartozol nekem, Zed.

-          Jó, megnyerted a fogadást!

-          Na, hallani akarjátok?

-          Tudjuk, mi az… Ginny néni elmesélte. De sokkal érdekesebb, hogy te miért élsz. – Zed pislogott párat. – Mármint hogy élted túl?

-          Hát… nos, nem tudom. Kómába estem. Ennyi…

A két kicsi csalódottan megingatta a fejét, és nekiláttak mesét nézni. Seprű Simon és Partvis Patrik története hamar elvonta figyelmüket. Draco még kicsit bizalmatlan volt, de hamar beilleszkedett. Nosztalgiáztak egyet a pasikkal, míg a lányok kibeszélték őket. Olyan volt, mintha nem történt volna semmi rendkívüli.

(Sok–sok évvel ezelőtt)

Voldemort Nagyúr:

Végre eljött a visszatérésem napja.

-          Féregfark!

-          Igen, nagyuram? – Szórakoztató, ahogy ijedtében összerándul, valahányszor megszólalok.

-          Mikor ér végre ide a fiú?

-          Percek kérdése, és a zsupszkulcs iderepíti.

Nincsenek perceim! Hol késhet a kölyök? Világosan megmondtam ennek a tökkel ütött Kupornak, hogy siessen. Legalább egy patrónust küldött volna. De ezek a mihaszna szolgák, egy rendes patrónust sem tudnak megidézni.

-          Uram, zajt hallok a temetőből.

És tényleg. Két fiú tűnik fel. Az idősebbik alig látszik. Kár, hogy meg kell haljon. Jó kiállásúnak tűnik. Pont, mint én fiatalon. Ahogy közeledünk, látom az arcát is. Potter mond valamit, mire sajogni kezd a fejem. Elviselhető fájdalom, ám ő már kis híján üvölt tőle. Gyenge. Én erős vagyok, ő meg gyenge. De a mellette álló fiú is erős. Látom a szemében a dühöt. Hirtelen meglátom az arcát. Merlinre, ez a fiú olyan, mint én régen. Helyes, erős, határozott. Hevesen néz rám, miközben Féregfarkra szegezi a pálcáját. Hasznos lenne. Meg kell tudnom, hogy átáll-e hozzám.

-          Idefigyelj, fiú. Hasznos lennél nekem. Állj át és megkapod jutalmad!

Rémület suhan át az arcán, de csak egy pillanatra. Nem hiába. Mindenki megijed, ha Voldemort Nagyúr hangja szól a fejében.

-          Ki maga?  - Dühösen üvölt. Ebből már nem lesz semmi. Kár érte. Félre nevelték.

-          Voldemort Nagyúr!

A zöld fénycsóvám már repül felé. Nem tudom megállítani, se vissza fogni. Gyenge átok volt. Alig fogja kómába ejteni. Nem ismerek magamra. Megkedvelek egy fiút, csak mert hasonlít rám? Az átok ledönti a lábáról. Vajon túl élte? Biztosan. Majd ha Potter meghalt, foglalkozok vele is. Nem fog felkelni egy jó ideig, ebben biztos vagyok. Ugyanúgy, mint abban, hogy nem halott.

A bejegyzés trackback címe:

https://fanfictionok.blog.hu/api/trackback/id/tr153177830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása